Editors' Pick

Ügyféloldali szkennelés

14 jelentős kiberbiztonsági szakértő közzétett egy tanulmányt, amiben bírálják az Apple és az Európai Unió terveit az ügyfelek eszközeinek szkennelését. A cél az, hogy ellenőrizzék a felhasználók telefonjait illegális tartalmakat keresve. A kutatók ezt eredménytelen és veszélyes stratégiának nevezték.

A tanulmányban 46 oldalon írják le a kutatók, hogy az Apple és az EU által is kezdeményezett mesterséges intelligenciát használó eljárásban rejlő problémákat. Az Apple ötlet szerint az iMessage szolgáltatásban küldött és fogadott, illetve az iCloud felhőbe feltöltött fényképeket fogja vizsgálni, gyermekek elleni szexuális erőszakra utaló jeleket keresve. Amennyiben ilyet talál, a mesterséges intelligencia (AI) jelez az Apple-nek, ahol emberi moderátorok átvizsgálják a jelentést, majd értesítik az illetékes hatóságokat. Az Európai Unió tagjai által tervezett javaslat hasonló visszaélések, a szervezett bűnözés és terrorista tartalmak észlelésére terjedne ki, akár titkosított alkalmazásokra is Európában.

A kutatók szerint ez a technológia lehetővé teszi a személyes magáneszközök teljes tartalmának megismerését, minden törvényes ok nélkül, ami rendkívül veszélyes az üzleti életre, a nemzetbiztonságra, a közbiztonságra és a magánéletre.

FORRÁS