Editors' Pick

A Windows Defender hibája megtölti a merevlemezt fájlokkal

A Deskmodder blog szerint egy olyan hibát fedeztek fel a Windows 10 operációs rendszer alatt futó Windows Defender alkalmazásban, mely hiba több tízezer kisméretű fájllal tölti meg a merevlemezt, ezzel akár teljesen felhasználva a rendelkezésre álló szabad területet.

Egyes felhasználók jelzése szerint a C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store mappában több száz, esetenként több tízezer fájl kerül létrehozásra, de ez a a hiba nem minden felhasználót érint, mások jelzései szerint viszonylag kis számú fájl található az adott mappában. A hibáról Redmondban is tudnak, a hivatalos álláspont szerint a kérdéses hiba forrása az MsMpEng.dll fájlban keresendő. A hibajavítás május 06-án várható.

A feltárt hiba a Windows Defender 1.1.18100.5 verzióját érinti. A BleepinComputer vizsgálata is megerősítette a hiba létezését, az internetes szaklap vizsgálata szerint a mappában található fájlok mérte 600 byte és kicsivel több, mint 1KB között van, és számosságukat tekintve pedig -egyes jelzések szerint- akár 30GB tárhelyet is foglalhatnak. A hiba hatása a frissítés megérkeztéig könnyen kiküszöbölhető a mappában tárolt fájlok törlésével.

(forrás)