Editors' Pick

Kockázat az alkalmazásboltból

A Samsung hivatalos alkalmazásboltjába, a Galaxy Store-ba megjelent néhány alkalmazás, amit a Google Play Protect kockázatosként értékelt. Az appok a ShowBox nevű filmnéző, torrent tartalmakat felhasználó alkalmazás, ami nagy csapást kapott egy perben a filmstúdiók összefogásából, miután azonosították az üzemeltetőjét. 2018-ban ki is szorult a piacról, ahol szinte egyeduralkodó maradt a PopcornTime. Az ismét megjelent kalózalkalmazás népszerű lett a Samsung felhasználói közösségében.

A Galaxy Store-ból letöltött alkalmazás hozzáférést kér szinte mindenhez az eszközön, ami azt is lehetővé teszi, hogy az alkalmazás hozzáférhet a névjegylistákhoz, hívásnaplókhoz, rosszindulatú programokat tölthet le.

A VirusTotal kockázatos szoftverként, trójai programként vagy rosszindulatú programként észleli ezeknek az alkalmazásokat

Jogilag a Samsungnak el kellett volna utasítania ezeket az alkalmazásokat, de a Galaxy Store csak az alkalmazások rosszindulatú funkcionalitását vagy rosszindulatú viselkedését vizsgálja, a szerzői jogok megsértése nem szempont.

FORRÁS