Editors' Pick

Ukrajna a CCDCOE-ben

A NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központja (CCDCOE) a héten tartotta a 30. Irányító Bizottsági ülését, amin 27 szponzoráló nemzet egyhangú szavazással hozzájárult Ukrajna tagságához a NATO CCDCOE-ben.

Jaak Tarien ezredes, a tallinni központ parancsnoka beszédében kiemelte Ukrajna értékes, első kézből származó ismereteket hozhat több ellenfélről a kibertérben, amelyeket kutatás, gyakorlatok és kiképzés céljából felhasználhatunk.

Kalle Laanet Észtország védelmi minisztere nyilatkozata szerint: a képességek és a tudás a tapasztalatból származnak, és Ukrajna minden bizonnyal értékes tapasztalattal rendelkezik a korábbi kibertámadásokból, hogy jelentős értéket biztosítson a NATO CCDCOE számára. Észtország, mint a CCDCOE fogadó országa, hosszú távú partnere Ukrajna kiberbiztonsági kapacitásának és kiberellenállóságának fokozásában, és üdvözöljük a CCDCOE tagjainak azon döntését, hogy hozzájárultak Ukrajna tagságához. 

A CCDCOE a NATO által akkreditált kibervédelmi központ, kutatóintézet, valamint képzési és gyakorlati létesítmény. A tallinni székhelyű nemzetközi katonai szervezet az interdiszciplináris alkalmazott kutatásokra, valamint a kiberbiztonság területén folytatott konzultációkra, képzésekre és gyakorlatokra összpontosít.

FORRÁS