Editors' Pick

Trend Micro: Project 2030

A Trend Micro, a kiberbiztonsági megoldások globális szolgáltatója a közelmúltban kiadott egy futurisztikus jelentést és egy dramatizált videósorozatot, amely bemutatja, hogyan fog kinézni a világ a következő évtized elején – és hogyan reagálhat a biztonsági szektor a fejlődő kiberbűnözésre.

“Ma már a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és az IoT eszközök mindennapi életünk megszokott részei. Ezért továbbra is ébernek kell lennünk digitális tevékenységeink védelmében, és fel kell készülnünk arra, hogy sikeresen átvészeljük a digitális élményeinket megzavarni próbáló kiberfenyegetéseket. A Project 2030 nemcsak előre jelzett forgatókönyveket kínál egy új digitális korszakban, hanem felkészít bennünket a kevesebb, mint egy évtizedes kiberbiztonsági kihívásokra is. Ez a jelentés tükrözi elkötelezettségünket, és felbecsülhetetlen értékű útmutatást ad a régió vállalatai és közösségei számára, hogy tovább biztosítsák digitális útjukat egy szebb holnapért.”

A jelentésben szereplő előrejelzések között szerepel:

  • Az AI-eszközök teljesen új léptékben demokratizálják a kiberbűnözést a technikai tudással nem rendelkező egyének számára.
  • A támadások káoszt okoznak az ellátási láncokban, és fizikai károkat okoznak az embereknek kiberimplantátumaik révén.
  • A társadalmi manipuláció és a félretájékoztatás zsigeribbé válik, és nehezebb figyelmen kívül hagyni, ha mindenütt jelenlévő heads up kijelzőkön (HUD) keresztül juttatják el őket.
  • A hatalmas IoT (MIoT) környezetek szabotázs- és zsarolótámadásokat vonzanak az ipar, a logisztika, a szállítás, az egészségügy, az oktatás, a kiskereskedelem és az otthoni környezet felé.
  • Az AI-alapú zűrzavar gyakorlatilag lehetetlenné teszi a hozzárendelést, és a biztonsági iparág figyelmét az incidensekre való reagálásra és az IAM at the Edge felé tolja.
  • Az 5G és 6G kapcsolat mindenhol kifinomultabb és pontosabb támadásokat hajt végre.
  • Az „Everything-as-a-Service” a felhőszolgáltatókat rendkívül jövedelmező célpontokká változtatja a számítógépes támadók számára.
  • Szürke piacok jelennek meg azok számára, akik olyan eszközöket szeretnének, amelyek megzavarják a munkahelyi megfigyelést.
  • A technacionalizmus kulcsfontosságú geostratégiai eszközzé válik a világ néhány legerősebb nemzete számára, miközben a szakadék közöttük és a nem élők között tovább nő.

A Trend Micro 2012-es jelentésének, a Project 2020-nak az utódjaként újragondolva, nyílt forráskódú kutatásokból, szállítói fenyegetettségi jelentésekből, tudományos absztraktokból, szabadalmakból, online felmérésből és egy CISO közvélemény-kutatásból állították össze. A jelentés videós dramatizálásának célja, hogy vonzó, szórakoztató módszer legyen a jövő vizualizálására, és lehetővé tegye a szervezetek számára, hogy átgondolják, hogyan kell alkalmazkodniuk az új valósághoz.

FORRÁS