Editors' Pick

2022 a Trend Micro szerint

A kutatók megerősítették, hogy a világjárvány felgyorsította a digitális átalakulást, ami azóta sem lassult le. A Trend Micro kutatói megjósolják az új év legnagyobb fenyegetéseit és biztonsági kihívásait. Az általánosan használt támadási vektorok, például a VPN-ek, az adathalász e-mailek és a nyílt RDP-portok továbbra is érvényesek maradnak, de előrejelzéseink szerint a felhő egyre nagyobb célponttá válik, ahogy egyre több vállalat költözik a saját szerverekről szolgáltatók által biztosított felhőkbe. A felhő és az adatközpontok jelentik a zsarolóvírus-szereplők fő játékterét a kevésbé biztonságos otthoni munkakörnyezetekből származó megnövekedett támadási felület miatt.

A szoftverellátási lánc támadás hatékony módja a kiberbűnözőknek arra, hogy bővítsék áldozati körét, és ugrásszerűen használjanak ki rendszereket. Az ellátási lánc elleni támadások különösen gyakoriak lesznek, mivel a folyamatos gazdasági hiányok és zavarok lehetőséget teremtenek a rosszindulatú szereplők számára.

A zsarolóprogramok növekedése – 2021-ben a Trend Micro több mint 94 milliárd fenyegetést blokkolt, ami 42%-os észlelési növekedést jelent 2020-hoz képest – jelentős kihívást jelent a kis- és középvállalkozásokat számára, akiknek fel kell készülniük szolgáltatásként működő zsarolóvírus (RaaS) csoportok támadásaira.

A Trend Micro kutatói a védelmi stratégiák fontosságát is megjelölik, prioritási sorrendben a blogjukon.

FORRÁS