Editors' Pick

Optikai kábelek támadásai

Április végén a francia távközlési vállalatok nagyszabású, összehangolt támadásként kezelték azt az esemény, amely során nagyszámú, a internetetes optikai kábelt vágtak el, amelyeket a föld alól ástak ki, egy jól fizikailag jól védett helyen. A hatóságok bűncselekményként vizsgálják a támadásokat és a francia belső hírszerző szolgálat is csatlakozott a nyomozáshoz. 

Az incidens megzavarta az internetszolgáltatást egész Franciaországban, és úgy tűnik, a felelősök tudták, hogyan kell a lehető legtöbb kárt okozni. A kábeleket mindkét oldalon elvágták, hogy megnehezítsék a javítást, ez több tízezer kis száloptikai kábel ismételt „hegesztését” jelenti, ami hosszú időt vesz igénybe.

FORRÁS

Április elején a Hawaii tenger alatti kommunikációs hálózaton történt támadás

Az Amerikai Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának nyomozói egysége, a HSI közleménye szerint egy nemzetközi hackercsoport az Oahu-i infrastruktúrát vette célba egy magáncég szervereinek kompromittálásával, amelyek a Hawaiit és a csendes-óceáni térséget összekötő óceáni tenger alatti kábelt kezelik. 

A Hawaii telefon-, internet-, kábel- és mobiltelefon-szolgáltatását összekötő víz alatti kábelt célzó nagy kibertámadást a múlt héten hiúsították meg a szövetségi ügynökök a Homeland Security Investigations-nél.

A közlemény szerint a HSI ügynökei társszolgálatok tippje alapján azonosították a támadást, és intézkedéseket tettek a hozzáférés blokkolására.A közlemény szerint az ügynökök azonosították a támadásért felelős nemzetközi hackercsoportot, és több ország nemzetközi bűnüldöző partnereivel együttműködve letartóztatták a gyanúsítottat.

A HSI nem közölte azonnal a hawaii cég nevét, és azt az országot, ahol a gyanúsítottat letartóztatták, sem a gyanúsított nevét. 

FORRÁS