Editors' Pick

Szabotázsvédelem vállalti ügyfeleknek

A Microsoft alapértelmezés szerint bekapcsolja a Microsoft Defender for Endpoint (MDE) összes vállalati ügyfele számára a szabotázs elleni védelemet.

A funkció 2019 óta elérhető, de csak lehetőségként. A tamper protection blokkolja a kulcsfontosságú biztonsági funkciók változásait, és megakadályozza, hogy támadók vagy rosszindulatú eszközök letiltsák a kártevőirtó megoldást vagy töröljék a biztonsági frissítéseket. Ha be van kapcsolva, a Microsoft Defender Antivirus az alapértelmezett értékek szerint zárolja, és megakadályozza a biztonsági beállítások módosítását. Megakadályozza, hogy más alkalmazások módosítsák a valós idejű és felhőalapú védelem beállításait, a viselkedésfigyelést és a Defender összetevőket, így az IOfficeAntivirus-t (IOAV), amely kezeli az internetről letöltött gyanús fájlok észlelését.

A szabotázsvédelem alapértelmezés szerint be van kapcsolva a Microsoft Defenderben a Windows otthoni felhasználóinak, azonban csak opcionális MDE-funkcióként volt elérhető vállalati ügyfelek számára, amelyeket csak az Intune felügyeleti konzoljával lehetett engedélyezni, azaz a helyi rendszergazdák számára letiltották a bekapcsolást.

Azok az ügyfelek, akik még nem konfigurálták a rendszereiken a szabotázsvédelmet, hamarosan értesítést kapnak arról, hogy a funkció 30 napon belül be lesz kapcsolva, legkésőbb 2022. október 24-én.

FORRÁS