Editors' Pick

Rendőrségi adatok szivárogtak ki

A Ragnar Locker ransomware csoport betört a Belga zwijndrechti rendőrségi szerverére, és több ezer rendszámot, gyorshajtási bírságot és még személyes adatokat is kiszivárogtatott.  Az antwerpeni ügyészség megerősítette, hogy nyomozás folyik. Ez az egyik legnagyobb kormányzati kiszivárogtatás Belgiumban.

A kiszivárgott adatok állítólag több ezer autó rendszámát, pénzbírságokat, bűnügyi jelentéseket, személyi adatokat, nyomozási jelentéseket és egyebeket tartalmaznak.

Az ilyen típusú adatok veszélyeztethetik a folyamatban lévő bűnüldözési műveleteket és nyomozásokat, de a kiszivárgott személyes adatok, köztük bűncselekmények fényképei is az elmúlt évekből.

A belga média ezt az adatszivárgást az egyik legnagyobb ilyen jellegű adatszivárgásnak nevezi, amely az ország közszolgálatát érintette.

Marc Snels, Zwijndrecht rendőrfőkapitánya a VRT hírhálózatának elmondta, hogy az adatszivárgás emberi mulasztás eredménye, ezért felveszik a kapcsolatot minden érintett személlyel, hogy tájékoztassák őket az esetről.

FORRÁS

FORRÁS