Editors' Pick

Pinduoduo malware

A Pinduoduo Kína egyik legnépszerűbb vásárlási alkalmazása, amely havonta több mint 750 millió felhasználónak ad el ruhákat, élelmiszereket és szinte minden mást. Míg sok alkalmazás hatalmas mennyiségű felhasználói adatot gyűjt, néha kifejezett beleegyezés nélkül, a szakértők szerint az e-kereskedelmi óriás Pinduoduo a következő szintre emelte az adatvédelem és az adatbiztonság megsértését.

Egy részletes vizsgálat során a CNN fél tucat ázsiai, európai és egyesült államokbeli kiberbiztonsági csapattal – valamint a Pinduoduo több korábbi és jelenlegi alkalmazottjával – beszélt. Több szakértő is azonosított a Pinduoduo alkalmazásban olyan rosszindulatú programok jelenlétét, amelyek kihasználták az Android operációs rendszerek biztonsági réseit. A cég bennfentesei szerint a visszaéléseket a felhasználók és a versenytársak kémkedésére használták fel, állítólag az eladások növelésére.

A Pinduoduo alkalmazásban található kifinomult rosszindulatú programok bizonyítékai a kínai fejlesztésű alkalmazások, például a TikTok elleni fellépés hátterének.

FORRÁS