Editors' Pick

Gyerekek webkameráinak kihasználása

Az Internet Watch Foundation adatai szerint 2019 óta tízszeresére nőtt a webkamerákkal és más rögzítőeszközökkel készített szexuális zaklatás képek száma világszerte. A közösségi oldalak és a csevegőszobák a leggyakoribb módszerek a gyerekekkel való kapcsolattartás megkönnyítésére, és a visszaélések online és offline is előfordulnak. A ragadozók egyre gyakrabban használják fel a technológia fejlődését a technológia által elősegített szexuális visszaélések elkövetésére.

Miután a ragadozó hozzáfért egy gyermek webkamerájához, használhatja azt gyermekpornográfia rögzítésére, előállítására és terjesztésére.

A kutatók azt vizsgálták, hogy az online ragadozók milyen módszereket alkalmaznak a gyermekek webkameráinak kihasználására. Nem találtak bizonyítékot arra, hogy nagy videokonferencia-platformok, mint például a Zoom, a BlueJeans, a WebEx, a GoogleMeet, a GoTo Meeting és a Microsoft Teams ilyen módon kiaknázhatók. Ugyanakkor a használhatják a Whereby funkciót a gyermek webkamerájának vezérlésére úgy, hogy beágyazzák a videó élő közvetítését egy általuk választott weboldalra.

FORRÁS