Editors' Pick

Google CTF 2023

A Google meghirdette az idei Capture the Flag (CTF) versenyét, amelynek során a szervezők által készített biztonsági feladványokat kell megoldani. A cél minden esetben, hogy a csapatok hozzáférjenek egy bizonyos titokhoz,  elérjék a flag-et, a zászlót. 

A Google CTF lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők megmutassák hackelési képességeiket, és közben új trükköket tanuljanak meg. A kihívás kiber-biztonsági rejtvényekből (vagy kihívásokból) áll, amelyek visszafejtést, sérülékenységek azonosítását, a kriptográfiát, webtechnológiákat és még sok mást foglalnak magukban. Minden egyes teljesített kihívással a csapat pontokat szerez, és feljebb lép a ranglétrán. 

A legjobb 8 csapat kvalifikálja magát a Hackceler8 versenykre, amelyet még ebben az évben rendeznek Tokióban. A Hackceler8 egy kísérleti esport stílusú hackerjáték, amely a CTF és a speedrunning stílust vegyítve készül. A versenyen a csapatoknak okos módokat kell találniuk a játék funkcióival való visszaélésre, hogy a lehető leggyorsabban megszerezzék a zászlókat. 

FORRÁS