Editors' PickNews

A bíróság elrendeli, hogy a Pegasus spyware gyártója adja át forráskódját


Az NSO Group izraeli céget perben vádolja a Meta üzenetküldő alkalmazása (WhatsApp) azzal, hogy két hét alatt 1400 felhasználót kémkedett.
Az NSO Group-ot, a világ egyik legkifinomultabb kiberfegyverét gyártó céget egy amerikai bíróság arra kötelezte, hogy adja át a Pegasus és más kémprogramok kódját a WhatsAppnak a cég folyamatban lévő peres eljárása keretében.

Phyllis Hamilton bíró döntése jelentős jogi győzelmet jelent a WhatsApp, a Meta tulajdonában lévő kommunikációs alkalmazás számára, amely 2019 óta perbe keveredik az NSO ellen, amikor azt állították, hogy az izraeli cég kémprogramját 1400 WhatsApp-felhasználó ellen használták fel két éven keresztül. – hetes időszak.

Az NSO Pegasus kódja és az általa forgalmazott többi megfigyelési termék kódja szorosan és nagyon keresett államtitoknak számít. Az NSO-t az izraeli védelmi minisztérium szigorúan szabályozza, amelynek felül kell vizsgálnia és jóvá kell hagynia az összes engedély külföldi kormányoknak történő értékesítését.

Hamilton döntése meghozatalakor fontolóra vette az NSO azon kérését, hogy felmentse az ügyben fennálló összes feltárási kötelezettsége alól a „különböző amerikai és izraeli korlátozások miatt”.

Végül azonban a WhatsApp oldalára állt, és elrendelte, hogy a vállalat „minden releváns kémprogramot” állítson elő egy éven keresztül a WhatsApp-felhasználók állítólagos megtámadásának két hétig: 2018. április 29-től 2020. május 10-ig. Az NSO köteles a WhatsApp számára is adjon információkat „a vonatkozó kémprogramok teljes funkcionalitásával kapcsolatban”.

FORRÁS