Editors' Pick

Megfelelésen túl – Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma elindítja a CORA programot

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DoD) a Joint Force Headquarters – Department of Defense Information Network révén – a közelmúltban elindította kiberhadműveleti készenléti értékelési (CORA) programját, egy kilenc hónapos kísérleti szakasz sikerére építve. A lépés sarkalatos átalakulást jelent a kiberbiztonság megközelítésében, a megfelelőségre való összpontosítás helyett az operatív készenlét hangsúlyozása, mint a küldetésbiztosítás alapja. Ezt a jelentős változást tükrözve a programot találóan CORA-ra nevezték át.

A CORA program a DOD kiberbiztonsági stratégiájának egyik legkritikusabb összetevője, és erős sarokkövét fektet le a parancsnokság folyamatos holisztikus értékelési céljának támogatásához. A CORA kulcsfontosságú a jelenlegi, jövőbeli és feltörekvő technológiák validálásában, amelyek segítségével a DOD folyamatosan figyeli és értékeli a terepet, hogy felmérje és csökkentse a kockázatokat.

Az új eljárások segítik a rugalmasság erősítését azáltal, hogy támogatják a hálózat hadműveleti területeinek parancsnokait és igazgatóit az információs rendszereik megerősítésében, a támadási felületének csökkentésében és a proaktívabb védekezés fokozásában. Ezek a CORA program által mért alapvető kiberbiztonsági elvek, amelyek különböznek az eddigi kontrol, megfelelés alapú megközelítéstől.

FORRÁS