Editors' PickNews

Az NSA éves jelentése 2020

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége (NSA) közzétette a 2020-as évre vonatkozó nyilvános jelentését, amely egyben az NSA Kiberbiztonsági Igazgatóságának (NSA Cybersecurity Directorate) első teljes éves működéséről is szól. A szervezet 2020-ban teljesíteni tudta a megalakuláskor kitűzött célokat, illetve továbbra is a kiberfenyegetések megelőzésén és felszámolásán dolgozik, amihez felhasználja a fenyegetéselemzési és a titkosítási ismereteit, a sérülékenységvizsgálati és a műveleti tapasztalatait is.

Az NSA támogatta a Védelmi Minisztériumot (DoD) az új rejtjelzési és titkosítási algoritmusok fejlesztésében, hogy azok ellenállóak legyenek akár a kvantumszámítógépeket használó támadások ellen is.

A választási év miatt jelentős szerep hárult a szervezetre, hogy a többi kibervédelemben érintett szervezettel együtt azonosítsa és elhárítsa azon lehetséges fenyegetéseket és befolyásolási kísérleteket, amelyek az USA választási rendszere ellen irányultak.

A COVID-19 járvány miatt az NSA segítette a védelmi minisztériumot, hogy nagyságrendileg 100 000 felhasználó biztonságosan tudjon otthonról is távmunkát végezni. Az Ügynökség részt vett továbbá a Warp Speed ​​(OWS) műveletben, amely a COVID-19 vakcina kifejlesztésének felgyorsítását célozta. A jelentés az NSA oldaláról letölthető PDF formátumban.

Forrás