5G Cyber Security Hack

A finn Traficom (NCSC-FI, finnCERT anyacége) szervezésében immár második alkalommal kerül megrendezésre az 5G Cyber Security Hack.

Az esemény kihívásait a Cisco, Ericsson, Nokia és a PwC Finland & Aalto szállítja, és minden egyes kihívás első három helyezettje pénzjutalomban részesül, összesen 40.000€-t tettek félre a programokban résztvevő cégek.

Tekintettel arra, hogy az 5G napjaink legdinamikusabban fejlődő és legnagyobb médiafigyelmet vonzó telekommunikációs technológiája, melyre nagyobbnál nagyobb várakozásokkal tekint szinte mindenki, indokoltnak tűnik egy ilyen típusú “hack the box” rendezvény megtartása. Az 5G technológia tekintetében ugyanis nemcsak annak várható előnyeire fókuszálnak a szakértők, de nagy nyilvánosságot kap többek közt a beszállítói lánc biztonsága (supply chain), illetve a technológia által önmagában hordozott biztonsági kihívások is.

A virtuális esemény június 18-án kerül megtartásra, a jelentkezéssel és a nyereményekkel kapcsolatos bővebb információk a lenti linken találhatóak.

A rendezvényre való regisztrációra május 28-ig van lehetőség.

(forrás)

(részletek)