Editors' Pick

Darknetes kereskedőket kapcsoltak le

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DoJ) közleményben jelezte, hogy lekapcsolták a sötétweb részén tevékenykedő Slilpp Marketplace nevű felületetet. Az ellopott bejelentkezési adatok kereskedésére szakosodott  felületet egy nemzetközi művelet részeként léptek fel, amiben részt vett az Egyesült Államokon kívül, Németország, Hollandia és Románia illetékes hatóságai is.

Slilpp Marketplace 2012 óta működött és világszerte és ellopott online fiók bejelentkezési adatainak piaca volt, amiből a lekapcsolása idején több mint 80 milliót kínált eladásra. Ezek a hozzáférési adatok bankszámlákhoz, online fizetési számlákhoz és egyéb online számlák tartoztak, amelyekkel, visszaéltek jogosulatlan tranzakciók – például elektronikus átutalások – lebonyolításához.

Az elmúlt hónapokban nagy előrelépések történetek a kibertérből érkező támadók, a számítógépes bűnöző csoportok elleni intézkedésekben. A TrickBot, az Emotet, az ANoM is ilyen akciók keretében került padlóra, de a darkneten működő piacok közül is bezárásra került az xDedic és a DEER.IO is.

FORRÁS