Editors' Pick

Támadnak a britek!

Boris Johnson anglia miniszterelnöke október 19-én, a védelmi költségvetéssel kapcsolatos beszédében jelentette be, hogy anglia a Nemzeti Kibererő (National Cyber Force – NCF) segítségével immár támadó műveleteket is képes végrehajtani.

A Government Communications Headquarters (GCHQ) és a Védelmi Minisztérium (Ministry of Defence – MoD) együttműködéséből fakadóan a szigetország képessé vált támadó kiberműveletek végrehajtására abban az esetben ha az ország ellen ellenéséges tevékenységet folytatnak, de felléphetnek akkor is, ha terroristák vagy bőnözők fenyegetik az ország egységét. Ez az első alkalom, hogy az NCF szakértőket köt össze minden területről: a hírszerzés, a kibervédelem, a titkosszolgálat szakértői kutatókkal együttmőködve, egy közös parancsnokság alatt együttesen lépnek fel a fenyegetések ellen.

A bejelentés szerint az új szervezet jelentős felhatalmazást kap, akár beavatkozhat a mobilkommunikációba, béníthatja azt ha ezzel egy terrorista kommunikációját kívánja megakadályozni.

(forrás)