Editors' Pick

Levél a képviselőknek

A magánélethez való jog védelmével foglalkozó szervezetek egy csoportja levelet küldött az Egyesült Államok Kongresszusának vezetőinek, amelyben azt kérték, tűzzenek ki egy szavazást egy trösztellenes törvénytervezetre, amely akadályozná a technológiai óriások adatgyűjtését, és elősegítené a felhasználók hozzáférését az online adatvédelmi eszközökhöz.

A cél az American Online Choice and Innovation Act (AICOA) félesztése, amely nélkül a domináns vállalatok korlátozzák a versenyt és a felhasználók választási lehetőségeit a technológiákhoz és az adatvédelemre összpontosító termékekhez való hozzáférésben. A levél azzal is vádolja a technológiai óriásokat, hogy kapuőri pozíciójuk miatt kényszerítik a felhasználókat örökös megfigyelési politikájuk elfogadására, és társadalmi befolyásukat arra használják fel, hogy a felhasználókat eltereljék a riválisabb szolgáltatásoktól.

A digitális jogokat támogató szervezeteken kívül olyan aláírók is vannak amelyek alternatív termékkel és szolgáltatással rendelkeznek a Big Tech cégek helyett, ilyen például a Mozilla, a DuckDuckGo, a Proton vagy a Brave, és mások.

FORRÁS