Editors' Pick

A CISA segítséget nyújt a védteleneknek

A CISA ma (2024. április 2) új, kifejezetten a magas kockázatú közösségeknek szánt weboldalt tett közzé, amely a digitális biztonsági fenyegetések által fokozottan veszélyeztetett civil társadalmi közösségek támogatására szolgáló kiberbiztonsági forrásokat tartalmaz, többek között kiberhigiéniai útmutatást, a helyi önkéntes kiberprogramok tárházát, valamint ingyenes vagy kedvezményes eszközöket és szolgáltatásokat.

A fejlett kiberfenyegetésekkel szembeni sebezhetőségük ellenére sok civil társadalmi szervezet szűkös költségvetéssel működik, és nem tud jelentős mértékben beruházni a kiberbiztonságba. A CISA magas kockázatú közösségek weboldala kifejezetten a civil szervezetek számára kínál forrásokat, például:

  • Project Upskill, egy kiberhigiéniai útmutatókból álló csomag, amelynek célja, hogy a magas kockázatú szervezetek egyedei egyszerű lépésekkel segítsék a kiberhigiénia érdemi javítását.
  • Kiberbiztonsági erőforrások magas kockázatú közösségek számára, amely ingyenes vagy nagyon kedvezményes árú eszközök és szolgáltatások széles választékát kínálja.
  • Cyber Volunteer Resource Center, amely országszerte olyan kiber-önkéntes programok tárháza, amelyek ingyenes, gyakorlati kiberbiztonsági támogatást nyújtanak az alulfinanszírozott szervezetek számára.

(forrás)