Editors' Pick

Google Privacy Sandbox megkérdőjelezése

Az Egyesült Királyság Információs Biztosának Hivatala (Information Commissioner’s Office – ICO) jelentéstervezete szerint, amelyet a Wall Street Journal szerzett meg , a technológia olyan réseket hagy maga után, amelyek kihasználhatók a magánélet megtagadására és az emberek online nyomon követésére.

Lényegében ez a jelenlegi status quo egy olyan online hirdetési ökoszisztémában, amely webes cookie-kat, alkalmazások közötti azonosítókat és böngésző ujjlenyomat-lenyomatot használ az emberek követésére az interneten, és célzott hirdetéseket sugároz rájuk.

A Google Privacy Sandbox-ját azonban úgy emlegették, hogy a jelenlegi nyomkövetési mechanizmusokat elavulttá tegye, és blokkolja a titkos nyomkövetési technikákat, például az ujjlenyomatvételt, miközben továbbra is kiszolgálja az üzleti marketing igényeit. Tehát ha az adatvédelmi biztosítékok nem hitelesek, a projektnek nincs oka annak.

Ha a Privacy Sandbox összeomlana a szabályozási ingerlelés, a közösség gyanakvása és a versenytársak ellensúlyozása alatt, az tökéletesen megfelelne a reklámtechnológiai riválisoknak – ők szívesebben követnék az embereket online úgy, ahogy eddig, vagy valamilyen modernebb módszerrel, kevésbé érinti a Google-t.

A jelentéstervezet – amelyhez az ICO szóvivője nem volt hajlandó kommentálni – a legutóbbi visszalépés a Google azon törekvésében, hogy a hirdetések célzását életképessé tegye az adatvédelmi törvények, például az európai általános adatvédelmi rendelet megsértése nélkül.

FORRÁS