Editors' Pick

Microsoft támadás

Egy, az orosz kormányhoz köthető hackercsoport feltörte a Microsoft magas rangú vezetőinek néhány e-mail fiókját –jelentette a Microsoft.

A közlemény szerint január 12-én fedezték fel a vállalati rendszer elleni támadást és azonnal aktiválták a blokkoló rendszert. A vizsgálat még tart, de az már biztos, hogy a Nobelium csoport állítólagos orosz kötődésű hackerei hozzáfértek a vállalati felső vezetők, valamint egyes részlegek, köztük a kiberbiztonsági és jogi osztály alkalmazottai vállalati e-mail-fiókjainak „nagyon kis százalékához.

A támadást nem a Microsoft termékeinek vagy szolgáltatásainak biztonsági rése okozta. A mai napig nincs bizonyíték arra, hogy a fenyegetés szereplője hozzáfért volna az ügyfélkörnyezetekhez, a termelési rendszerekhez, a forráskódhoz vagy az AI-rendszerekhez. Értesítjük ügyfeleinket, ha bármilyen intézkedésre van szükség.  

Ez a támadás rávilágít arra, hogy a megfelelő forrásokkal rendelkező nemzetállami fenyegetés szereplői, például a Midnight Blizzard minden szervezet számára folyamatos kockázatot jelentenek.

A Microsoft folytatja a vizsgálatot, és a vizsgálat eredményei alapján további lépéseket tesznek, és továbbra is együttműködnek a bűnüldöző szervekkel és a megfelelő szabályozó hatóságokkal. 

FORRÁS